myTaste.se

Lchf Ugnsstekt Mozzarella- och Pestotoppad Falukorv

 
Dissade fisk idag, och åt falukorv istället.
Var och handlade idag, och hittade färdigriven mozzarella på erbjudande, och då väcktes ideén.
Hade kunnat toppa fisken också med osten och peston, men lite ombyte skadar aldrig.
Gjorde en sallad och fetaoströra till.
Lade ner hela tomater i formen tillsammans med falukorven, så de fick bli klara samtidigt.
 
 
 
Ugnsstekt Mozzarella- och Pestotoppad Falukorv
 
1 falukorv 
3 dl riven mozzarella eller 2 st hela
4 msk pesto grön eller röd
salt och peppar
två knippen tomater
2 msk olivolja
 
Sätt ugnen på 225 grader
Skär en djup skåra i falukorven, så att osten får plats.
Det man skär bort lägges brevid korven.
Fördela hälften av osten i skåran, toppa med peston och så resten av osten.
Lägg tomaterna vid sidan om korven.
Salta och peppra, samt ringla över oljan över tomaterna och korven.
Sätt in i nedre delen av ugnen i ca. 40-45 minuter.