myTaste.se

Lchf Ribbs med Fetaoströra med smak av Örtkryddor Provencal

Längtar till vår och sommar, med sol, bad och grillkvällar.
Vet att det är långt kvar, men längta kan man göra.
Igår blev det en lite försmak på sommargrill, vi år revben med en kall sallad och en fetaostsås, som jag kryddat med örtkryddor Provencal.
Kryddor, som man kan köpa i en ask i frysdisken, perfekt att ta upp och använda en matsked eller två, och sedan lägga tillbaka i frysen igen.
På det viset har man alltid tex. dill, persilja, basilika, chilli och just örtkryddor hemma.
Färska i kruka är ju gott, men jag tycker de vissnar väldigt snabb.
 
 
Grillade Revben i ugn
 
1 hel sida med revben
1 dl olja
1 msk balsamicovinäger
1,5 msk sambal oelek
salt och peppar
 
Dela revben, så de är en och en.
Blanda samman alla ingredienserna, i dubbla plastpåsar.
Lägg ner revbenen i marinaden och låt de ligga och marinera i 1-2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt ett ugnsgaller över en plåt och lägg sedan revbenen på gallret,
 eller så grilla revbenen på utegrillen.
Grilla mitt i ugnen till de är klara, ca.30 minuter
 
 
Fetaostsås med Örtkryddor Provencal
 
1 paket fetaost
2 dl cream fraiche
2 msk örtkryddor
salt och peppar
 
Blanda samman allt och låt det stå i kylen en stund innan servering.