myTaste.se

Lchf Lolas BlåbärsCupcakes med Blåbärsgrädde

 
Igår fyllde jag år.
Istället för tårta gjorde jag, blåbärscupcakes med blåbärsgrädde, till fikat.
Det gick precis lika bra, de tog slut snabbt.
Blandade i lite philadelphiaost i grädden, vilket ger en tjockare kräm att spritsa. 
Muffinsreceptet som jag använde till cupcakes, har jag lagt ut tidigare, men gör en repris här.
Så här kommer receptet på muffins och blåbärsgrädden på samman recept.
Jag använde blåbärssylt igår, men det går bra med färska eller frysta bär också.
Tänk då på att grädden kan bli lite blötare, så låt vätskan från bären rinna av lite, innan de blandas i.
Det går lika bra, att byta ut till några andra bär istället, om ni vill.
 
 
Blåbärsmuffins (Blåbärscupcakes)   ca 12 st
 
4 ägg
3 dl mandelmjöl (eller sesammjöl)
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
100 gram mejerifritt smör (eller vanligt)
1 dl kokosgrädde (eller vanlig grädde)
3 dl blåbär
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader
Börja med att vispa äggen fluffiga
Smält smöret tillsätt grädden 
Blanda samman mjöl, bakpulver och fiberhusk
Blanda ner smörblandningen och mjölblandningen i äggfluffet.
Blanda väl
Låt det stå och svälla i 10 minuter
Fyll formen med 1 msk av smeten, lägg på en tsk frusna blåbär.
Fyll på med en msk smet till och toppa med lite blåbär på toppen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.
Höj till i mitten och grädda i 15 minuter till.
 
 
Blåbärsgrädde
 
3 dl grädde
100 gram philadelphiaost
1 dl blåbär, eller blåbärssylt eller andra bär.
 
Rör samman osten och bären, så det blandas väl.
Vispa grädden och tillsätt sedan ost- och bärblandningen.
Spritsa eller klicka ut, på de kalla muffins.
 
#1 - - Linda HolEriks:

Gud så gott! Tack för att du delar med dig av receptet!

Svar: Tack och vad kul att du uppskattade receptet, välkommen åter.Lola
Lola