myTaste.se

Lchf Triss i Sylt / Marmelad

Triss i sylt, tillverkades idag.
Det blev jordgubbssylt, blåbärssylt och granatäppelsylt.
Gott blev det också!!!!
Smakade sylten till scones/muffinsens jag också gjorde, receptet på dem kommer i nästa inlägg.
Använde receptet jag lagt ut tidigare, där jag endast tillsätter chiafrön, och ingenting annat.
Använder frysta bär, eftersom det inte är säsong för färska ännu.
Tycker det är ett superenkelt sätt att göra sylt, och det blir nästan som marmelad.
Gör inte så stora portioner av sylten, eftersom det inte finns någon konserveringsmedel i dem.
Har haft min sylt i kylen i upp till 2 veckor utan problem, dock.
 
 
Sylt / Marmelad
 
250 gram valfria frysta bär tex. jordgubbar / blåbär / granatäppel
2 msk chiafrön
 
Tina bären långsamt, på svagvärme i en gryta.
När bären tinat, mosa dem lätt, och tillsätt chiafröna.
Koka på svag värme i ca. 10 minuter.
Häll upp sylten i varma rengjorda glasburkar med lock.
Stäng burkarna direkt och låt sylten svalna i rumstemperatur.
Efter det så förvaras sylten i kyl.