myTaste.se

Lchf Lemon curd

Lemon curd, varför heter det curd, det betyder ju ostmassa?
Däremot är ordet "lemon" verkligen på pricken beskrivning av smaken på citronkrämen.
Har tidigare inte varit så glad för lemon curd, tyckt att det var väldigt sötsliskigt.
Det söta kan dämpats i curden, när man själv bestämmer hur mycket sötning man vill ha i.
Jag har använt sötströ, i receptet, men vill ni kan ni naturligtvis använda någon annan.
Det är även upp till er hur sött ni vill ha det, så prova hur sött ni vill ha det, under tiden ni gör krämen.
 
 
Lchf Lemon Curd
 
2 citroner
2 ägg
ca. 2-3 msk sötströ
80 gram smör
 
Riv skalet på en av de tvättade citronerna.
Pressa ur saften på dem båda.
Häll ner saften och skalen tillsammans med sötströ och äggen i en kastrull.
Värm under ständig vispning tills att krämen tjocknar.
Krämen får absolut inte koka, då blir det äggröra.
När krämen tjocknat, så tar du kastrullen, från värmen.
Blanda ner smöret, och fortsätt vispa tills smöret smält.
Häll upp krämen i en ren och varm burk, och ställ att svalna.