myTaste.se

Lchf Fikonsylt/marmelad med Chilihetta

Hittade frysta fikon, i frysdisken i affären för några veckor sedan.
Har inte kommit på vad jag skulle använda dem till, förrän nu.
Gjorde fikonsylt, eller marmelad om man så vill.
Tillsatte lite chili och kryddpeppar för smak, samt en skvätt whiskey.
Nästa gång ska jag nog testa rom istället, ombyte förnöjer:)
Jag testade receptet på mina kolleger på jobbet, några kände inte av chilin, och andra tyckte det var lagom.
Det ska bara kännas en lätt hetta, och inte bränna, då är det lagom styrka.
 
 
Lchf Fikonsylt/marmelad med Chilihetta
 
5 dl frysta fikon
1 msk vatten
2 msk chiafrön
1 msk whiskey
1 krm chili
2 krm kryddpeppar
(ev lite sötningsmedel, om man så vill)
 
Lägg de frysta fikonen tillsammans med vattnet i en kastrull och låt dem tina på svag värme.
När de tinat, så mixa fikonen släta med en mixerstav.
Tillsätt resten av ingredienserna, och låt sylten koka på svag värme i ca.15 minuter.
Häll upp sylten/marmeladen i rena varma burkar och låt de svalna.