myTaste.se

Lchf Ugnsstekt Torsk med Dillmajonäs

 
Köpte torskblock idag, som jag stekte i ugnen, med en massa smör och kryddor.
Till det gjorde jag majonäs med dillsmak.
I ugnen passade jag även på att tillaga lite tomater och champinjoner.
Halverade tomaterna och tillsatte en bit fetaost i varje del.
Champinjonerna tog jag bara bort foten på svampen och la i biten med fetaosten.
Lite sallad och gurka, samt kokta gröna ärtor gjorde måltiden komplett.
 
 
Ugnsstekt torsk
 
2 torskblock, eller filéer
2 msk smör
salt och peppar
 
Tina fisken.
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form, och ringla/klicka över smöret.
Krydda och sätt i i nedre delen av ugnen i ca. 20- 30 minuter.
 
 
Dillmajonäs
 
1 ägg
2 dl olja typ rapsolja
1 msk saft av en citron
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl hackad dill
salt och peppar
 
Lägg alla ingredienser i en mixerbägaren eller i en hög och smal blandarskål.
Ställ stavmixern i botten av bägaren/skålen och starta den.
Rör lite på den så att det kommer luft till stavmixerns blad, på så sätt tjocknar majon.
Kör tills att all olja på ytan är försvunnen, tar max 30 sekunder.
Klart!