myTaste.se

Lchf Fläskpannkaka

 
Idag blev det fläskpannkaka, här hemma till middag.
Hade inga lingon i frysen tyvärr, så vi fick nöja oss med en sallad till.
Jag hade rökt fläsk i bitar som jag köpt, men det går lika bra med bacon i pannkakan.
 
 
Fläskpannkaka
 
ca. 300 gram rökt fläsk, eller tjockare bacon
6 ägg
2 dl grädde
peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader
Skär fläsket eller baconet i mindre bitar, och lägg dem i en ugnssäker form.
Ställ in formen, i nedre delen av ugnen.
Tag ut formen, när fläsket fått fin färg och släppt i från sig fettet.
Vispa samman ägg, grädde och peppar.
Häll smeten över fläsket, och ställ tillbaka in i ugnen igen.
Låt fläskpannkakan stå kvar i ugnen, tills den fått fin färg, ca. 30 minuter.
Det är svårt att säga exakt, hur lång tid det tar, man får kolla så att den inte bränns.