myTaste.se

Lchf Choklad- och Hallonkaka

 
Kaka till kaffet?
Hallonspetsad chokladkaka kan aldrig bli fel.
Använde mitt muffinsrecept, och gjorde en hel kaka i stället.
Vi åt den både med lite vispad grädde till men, även utan.
Kaka är så saftig i sig själv så grädden, det behövs inte.
 
 
Choklad- och Hallonkaka
 
4ägg
3 dl mandelmjöl (eller sesammjöl)
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
100 gram mejerifritt smör (eller vanligt)
1 dl kokosgrädde (eller vanlig grädde)
100 gram mörk choklad
4 dl frusna hallon eller färska
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader
Börja med att vispa äggen fluffiga
Smält smöret och chokladen
Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver och fiberhusk
Blanda ner smör/chokladen, grädden och mjölblandningen i äggfluffet.
Blanda väl
Låt det stå och svälla i 10 minuter
Häll smeten i en smord springform.
Häll hallonen över kakan och pressa ner dem lätt i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
Höj till i mitten och grädda i 20 minuter till.