myTaste.se

Lchf Ugnsomelett med Svampstuvning

 
Vi fortsätter med rätter till påskbordet.
Här kommer ett recept på ugnsomelett, som är toppad med champinjonstuvning.
Det går lika bra med vilken svamp som helst, använd den svamp du själv gillar bäst.
Gillar man inte svamp så gör en stuvning på tex. sparris eller skaldjur,  vilket också är väldigt gott.
 
 
Ugnsomelett med Svampstuvning
 
3 ägg
1 1/2 dl grädde
salt och peppar
 
1 hg svamp
1 dl cream fraiche
1 dl grädde
salt och peppar
sojakulör
 
Börja med att sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnssäker form med lite smör.
Vispa samman ägg, grädde och krydda.
Häll äggvispet i formen, och ställ in i ugnen i nedre delen i ca. 15 minuter.
 
Under tiden gör man stuvningen.
 
Bryn svampen tills den fått fin färg.
Tillsätt cream fraiche och grädde.
Krydda och tillsätt lite sojakulör för fin färg.
 
Tag ut formen, och lägg stuvningen över den, ställ tillbaka in i ugnen igen.
Låt omeletten stå i ugnen i ca. 5 - 10 minuter till.
Klart!