myTaste.se

Lchf Spenat med Omelettäcke

 
Jag gjorde receptet i portionsformar, tyckte det ser lite roligare ut.
Det går naturligtvis lika bra att göra receptet, i en ugnssäker form eller pajform istället.
Rekomenderar att använda en ganska smakrik ost, då spenaten inte har så mycket smak.
Om man vill servera den som en suffle, så ta fram den direkt till bordet, när du tar den från ugnen,
då den är som högst.
När den står framme en stund, så kommer den att sjunka, vilket syns på bilden nedan.
Smaken är dock den samma.
 
 
Spenat med Omelettäcke 
 
1/2 paket frusen hackad spenat ca. 300 gram
1 röd lök
1/2 vitlök
salt och peppar
muskotnöt
 
3 ägg
1 1/2 dl grädde
2 dl riven ost
(helst typ västerbotten eller parmesan
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader
Hacka löken och vitlöken fint.
Fräs de båda i smör, tills de blir mjuka, tillsätt spenaten och låt den smälta i värmen.
Tillsätt salt och peppar, samt en nypa muskot.
 
Vispa samman ägg och grädde, krydda.
Blanda ner hälften av grädden i vispet.
 
Fördela spenaten i portionsskålar eller i botten på formen.
Täck med äggstanningen.
Toppa med resterande riven ost.
 
Sätt i i nedre delen av ugnen, i ca. 10 - 15 minuter, om man gör i en form, så kan man behöva förlänga ugnstiden till ca. 20 - 30 minuter.