myTaste.se

Lchf Revbensgryta

 
Husmanskost är gott, och man kan äta det utan potatis.
Igår gjorde jag en gryta på tjocka revben, som jag delat i mindre bitar.
Gjorde grytan i gjutjärnsgryta, för att få en mustig smak, men det går lika bra i ett stekjärn.
Har man inget lock till stekjärnet, så stek köttet, löken och svampen i ett stekjärnet,
och lägg sedan över allt, i en gryta med lock istället.
Köttet fick sällskap av lök och champinjoner, serverades med kokt broccoli.
Gott, enkelt och billig mat.
 
 
Revbensgryta
 
ca. 1,5  kg tjocka revben
1 röd lök
1 burk hela champinjoner
3 dl grädde
sojakulör
salt och peppar
 
Börja med att dela revbenen i mindre bitar, men behåll benen på köttet.
Bryn bitarna tills de får fin färg, salta och peppra.
Tillsätt rödlöken som skurits i mindre bitar.
Häll av spade från champinjonerna, men spara på spadet.
Tillsätt champinjonerna till grytan, och låt dem bryna med en stund.
Häll ner spadet och grädden i grytan, och sänk värmen så lågt det går.
Låt grytan koka i minst 30 minuter, på svag värme.
Piffa till färgen på såsen med sojakulör, om man vill.
 
Serveras med kokt broccoli