myTaste.se

Lchf Lövbiffsknyte med Gorgonzolasås

Lördagsmiddagen efter en lång dag, blev lövbiffsknyten.
Dem fyllde jag, med lufttorkad skinka och ost, och till det ännu mer ost, i form av gorgonzolaostsås.
Så gott, och passade perfekt till ett gott rödvin.
Fyllningen kan man variera efter smak, men ta en fast ost om ni ska ha det som fyllning.
En fast och kompakt ost, håller formen och flyter inte ut direkt.
Hade en vanlig grönsallad till.
 
 
Lövbiffsknyten
 
8 stora skivor lövbiff
8 skivor lufttorkad skinka
8 stora skivor ost
salt och peppar
 
Lägg lövbiffsskivorna på en skärbräda.
Krydda lite lätt.
Lägg förs på skinkan, och sedan fördela osten över skink skivorna.
Vik lövbiffen över fyllningen, så den går omlott.
Sätt fast med en tandpetare, så att knytet inte öppnar sig.
Krydda och stek på båda sidor, tills det blir fin färg på köttet.
 
 
Gorgonzolaostsås
 
100 gram Gorgonzolaost
2 dl cream fraiche
salt och peppar
 
Blanda allt och låt såsen koka ihop på svag värme.