myTaste.se

Lchf Kräftsmakande Torskfilé med Fänkålsmos

Ja, det är fisk idag!
Det doftar kräftor i hela köket, vilket är fantastiskt, för det finns inte en kräfta i huset.
Kombinationen med tomat, paprika och en massa dill, smakar både doftar och smakar kräfta.
Gjorde en sås med ovanstående, som jag hällde över torskfilé blocken.
Till det gjorde jag en mos av fankål och philadephiaost, som jag gjorde färdig i ugnen, toppad med lite ost.
 
 
Kräftsmakande Torskfilé
 
2 paket frusna torskfiléer
2-3 dl grädde
2 grillade paprikor (färdiga i en burk) 
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 dl dill
salt och peppar
2 dl riven ost, jag använde parmesanost
 
Tina fisken, och låt den rinna av.
Sätt ugnen på 200 grader
Dela upp fisken i en ugnssäker form.
Lägg paprikorna i en bunde och finfördela dem med en mixer, eller mosa dem med en gaffel.
Tillsätt resten av ingredienserna, utom osten, och blanda väl.
Häll såsen över fisken, och toppa med osten, den är frivillig.
Ställ in i botten av ugnen i ca. 45 minuter
 
 
Fänkålsmos
 
2 stora fänkål eller 4 vanliga
1 paket philadelphiaost
salt och peppar
1 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 200 grader
Dela fänkålen i mindre bitar och ta bort stocken i mitten.
Lägg ner dem i en gryta och täck med vatten.
Koka fänkålen tills de är mjuk.
Häll av i en sil och låt vattnet rinna av ordentligt.
Häll tillbaka ner i grytan igen och tillsätt philadelphiaosten, salt och peppar.
Mixa allt med en mixer eller visp.
Lägg ner mosen i en ugnssäker form, och täck med osten.
Gratinera till osten fått fin färg.