myTaste.se

Lchf Kall Kycklingfilé i Marinad

 
Lite mer mat till buffén.
Färdiglagad men varm kyckling, som man häller en marinad över.
Om man har köttet varmt, när man häller marinaden över, drar det till sig smaken mycket bättre.
Man kan byta ut köttet, till fläskfilé, eller ytterfilé.
Äter man inte kött, kan man ta lax- eller kornfilé istället.
Gjorde två olika marinader, en med chili, vitlök och oregano.
En annan med balsamicovinäger och pesto.
Marinaderna räcker till två kycklingfiléer vardera.
 
 
Pestomarinad
 
4 msk olivolja
2 msk balsamicovinäger
2 msk pesto
salt och peppar
 
Blanda samman allt.
Häll peston över valfritt kött.
Låt köttet stå och dra tills det blir kallt, eller över natten.
 
 
Chilimarinad
 
5 msk olivolja
2 tsk färsk chili
1/2 vitlöksklyfta
1 msk oregano
salt och peppar
 
Blanda samman allt.
Häll peston över valfritt kött.
Låt köttet stå och dra tills det blir kallt, eller över natten.