myTaste.se

Lchf Frittata i ugnen med Ädeloströra

Sol och underbart väder i Skåne.
Vinden är tyvärr lite vass ännu, men det är vår!!!!
Har städat av husvagnen idag, och det börjar närma sig premiärturen med den.
Frihet, enkelhet och social samvaro, är det man upplever med husvagnslivet.
Man kan åka dit man vill, man lever enkelt, och det blir kvalitetstid med mannen.
 
Nu tillbaka till maten, här kommer gårdagens middag.
Gjorde en frittata, men kan även kallas paj utan pajskal.
Det är samma ingredienser som man har i paj, nämnligen.
Vill man göra den vegetarisk utesluter man bara skinkan.
Jag gjorde frittatan i en stekpanna, som jag kan sätta i ugnen.
Man kan även använda en ugnssäker form i ugnen istället.
Stek då grönsakerna och skinkan, lägg dem sedan i en form.
och häll äggstanningen över, tillsammans med osten.
Ädeloströra, sallad på bara sallad, och en avokado serverade jag till.
 
 
Frittata
 
6 ägg
1 dl grädde
1 dl cream fraiche
 
200 gram rökt skinka eller kassler
1 broccolistånd
1 gul paprika
1 rödlök
3 dl riven ost
oregano, salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader
Skär grönsakerna och skinka i lika stora bitar.
Bryn först löken, tillsätt skinkan och sist resten av grönsakerna i en stekpanna.
Grönsakerna ska inte bli mjuka, utan bara brynas till lite.
Vispa samman ägg, grädde och cream fraiche, samt kryddorna.
Tillsätt 2 dl av den rivna osten till stanningen och häll den över grönsaks- och skinkröran.
Låt stekpannan stå kvar på spisen i 10 minuter till, tills stanningen stannar, hiii!
(ursäkta min dåliga humor)
Häll den resterande osten över frittatan och sätt in i mitten av ugnen.
Grädda i ca. 15-20 minuter, eller tills att osten smält och är gyllene.
 
 
Ädeloströra
 
2 dl cream fraiche
100 gram ädelost
salt och peppar
 
Blanda ihop allt till en röra.