myTaste.se

Lchf Brödpinnar av Smördeg

 
Jag hade lite kvar av smördegen, som jag gjorde igår.
Tänkte prova att göra brödpinnar, till dagen soppa.
Det gick bra, får experimentera vidare på degen och smaker med smördegen.
Använde dem som tilltugg till tomatsoppa, receptet kommer jag lägga upp senare ikväll, på bloggen.
 
Brödpinnar
 
1/4 av en sats med smördeg
1 dl sesamfrön
1 ägg
 
Sätt ugnen på 225 grader
Kavla ut degen ca. 1 cm tjock platta.
Skär plattan i 1,5 cm breda remsor, och lägg dem försiktigt på ett bakplåtspapper.
Pensla med ett uppvispat ägg, och strö över sesamfrön.
Sätt in i nedre delen av ugnen, ca. 10 minuter, höj därefter till i mitten och grädda i 10 minuter till.
Låt brödpinnarna ligga kvar på pappret och kallna, innan servering.