myTaste.se

Lchf Grillad Laxsida

 
Nu är det sommar, sol, bad och grilltider.
Grillade två laxsidor på grillen, täckta med en massa dill och chiliflakes.
Jag behöll skinnet kvar på laxen, och använde ett löst ugnsgaller som jag lade laxen på, med skinnet nedåt.
Om man inte har ett löst galler, så vik ihop många lager foliepapper och lägg laxen på det.
Det gör hela grillprocessen enklare, eftersom man inte vara orolig för att laxen fastnar, på grillens galler.
Man vänder inte på laxen under grilltiden, utan den tillagas med skinnsidan nedåt hela tiden.
Servera gärna med en kall sås och en sallad till.
 
 
Grillad laxsida
 
En hel, eller två utbenade laxsidor
1 dl olivolja
2 dl dill
1 msk chiliflakes
salt och peppar
 
Blanda samman oljan med kryddorna och dillen.
Lägg laxsidorna på galler eller foliepapper, med skinnet nedåt.
Täck sidorna med kryddoljan.
Låt det hela dra en stund, under tiden grillen blir varm.
Lägg laxen på grillen och täck med ett lock om det finns, och grilla i ca. 20-30 minuter.