Lchf Mejerifria Blåbärsmuffins som kan göras Nötfria
Lchf Blåbärsmuffins
Nummer 3 för dagen, i frukostips men även ett utmärkt mellanmåls- eller fikatips.
Nämligen blåbärsmuffins, lite lyxigare frukost, men ack så gott.
Ingen stevia, eller vaniljsocker behövs utan blåbärens smak, ger allt smak man behöver.
Har gjort dem mejerifria, men det går bra att byta ut kokosgrädden och det mejerifria smöret, till vanlig grädde och smör.
Man kan även byta ut mandelmjölet till sesammjöl, så blir de även nötfria.
Har gräddat muffinsarna i silikonformar, och sedan ställt den i vanliga papperformar, så de ser lite "klädda" ut.
Blåbärsmuffins ca 12 st
4 ägg
3 dl mandelmjöl (eller sesammjöl)
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
100 gram mejerifritt smör (eller vanligt)
1 dl kokosgrädde (eller vanlig grädde)
3 dl blåbär
Börja med att sätta ugnen på 175 grader
Börja med att vispa äggen fluffiga
Smält smöret tillsätt grädden
Blanda samman mjöl, bakpulver och fiberhusk
Blanda ner smörblandningen och mjölblandningen i äggfluffet.
Blanda väl
Låt det stå och svälla i 10 minuter
Fyll formen med 1 msk av smeten, lägg på en tsk frusna blåbär.
Fyll på med en msk smet till och toppa med lite blåbär på toppen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.
Höj till i mitten och grädda i 15 minuter till.