myTaste.se

Lchf Parmesansmör till Torsken och Brytbönsröran

Tisdag och solen har varit framme idag också.
Det är vår i luften, så skönt att det vänder och blir ljusare på morgonen och kvällen.
Idag var det dags att fiska, efter fisk i frysen igen.
Det blev torsk i portionsbitar, som fastnade på kroken.
Jag tillagade dem i ugnen, under tiden jag fixade med brytbönsröran.
Till dem gjorde jag ett parmesansmör och brytbönor, som jag blandade med soltorkade tomater och stekt fläsk.
 
 
Parmesansmör
 
150 gram smör
3 dl riven parmesanost
salt och peppar
 
Tag fram smöret och skär det i mindre bitar.
Riv parmesanosten på ett rivjärn.
Lägg ner smöret, osten och kryddorna i en plastpåse.
Knåda smöret tills att allt är blandat.
Tag fram plastfolie, och fördela smöret till en smörkorv, och lägg tillbaka in i kylen igen.
Spara det som inte går åt av smöret i frysen.
 
 
Brytbönor med soltorkade tomater och stekt fläsk
 
500 gram brytbönor
5 soltorkade tomater i olja
250 gram fläsk eller bacon
salt och peppar
 
Skär fläsket i mindre bitar och stek det, tills det är gyllne.
Tillsätt de finfördelade soltorkade tomater, och krydda.
Koka brytbönorna lätt, och häll av dem i ett durkslag under tiden fläsket bryns.
Blanda samman allt och hetta upp det innan servering.