myTaste.se

Lchf Nudlar

Tidigare använde jag ofta glasnudlar, när jag lagade mat.
Efter vi hade lagt om till mer lchfkost, så blev det slut med det.
Var och handlade igår, och hittade sjögräsnudlar som bara innehöll 2 gram kolhydrater per 100 gram.
Hittade även shiratakinudlar, som även de innehåller mindre kolhydrater än vanliga glasnudlar, nämligen bara 3 gram kolhydrater per 100 gram.
Provade sjögräsnudlarna igår och gjorde wok med kyckling och grönsaker.
Lite häftig känsla att tugga i nudlarna, eftersom de är väldigt krispiga.
Valde att marinera dem först, för att få lite smak på dem.
Ska använda dem, som tillbehör till knyten med salladsblad och färs nästa gång.
 
Wokad kyckling med sjögräsnudlar
 
500 gram kycklingfilé
1 paket sjögräsnudlar
2 dm purjolök
1 röd parika
1 broccolistånd
2 msk glutenfri soya
2 msk sesamolja
1 msk fisksås
1,5 tsk sambal oelek
2 msk rapsolja
 
Skär kycklingen, och grönsakerna i mindre bitar.
Blanda samman alla oljor, soya och kryddor, till en marinad.
Häll av sjögräsnudlarna i ett durkslag, och dela upp dem i mindre bitar. Jag använde en sax occh klippte dem.
Häll sedan ner dem i marinaden och låt dem ligga där under tiden man steker kycklingen och grönsakerna.
Bryn kyckling och därefter grönsakerna i en wok eller stekpanna med lite högre kanter.
När de är klart, tillsätt nudlarna tillsammans med marinaden, och låt det hela koka ihop i 10 minuter.
Klart!