myTaste.se

Lchf Tekakor

 
Vi skulle resa tältet till husvagnen igår, så jag fick baka lite bröd att ha med mig dit.
Gjorde tekakor av mitt bullrecept.
Tältet är rest och inredningen har börjat komma på plats, men brrrrr så kallt blev det på kvällen.
Det blev till att sitta inomhus och äta, dock kunde frukosten intas utomhus i strålande solsken.
Det blev hemfärd efter lunch, för vädergudarna motarbetade oss.
Det började regna och hagla, tvära kast när det gäller aprilvädret.
 
 
Tekakor
 
4 ägg
1/2 dl cream fraiche
1 dl grädde
2,5 dl profibrer
2 tsk bakpulver
1/2 msk husk/psyllium
1 krm brödkryddor
1/2 tsk salt
 
(1/2 dl solrosfrön och 1 tsk rosmarin)
 
Vispa samman ägg och mejerierna.
Bland ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt det torra till äggvispet och rör om ordentligt, så allt blandas.
Låt stå och svälla i ca. 10 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klicka ut ca. 5 - 6 st bullar, som man plattar med en blötad hand, tills att de är ca. 1,5 cm höga.
Om man vill kan man toppa med lite solrosfrön och krydda, dock inte nödvändigt.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter, höj till i mitten och grädda i ca.10 minuter till