myTaste.se

Lchf Röd Currykyckling i Kokosmjölk

 
Kyckling är något jag gillar och äta, men även tillaga.
Det finns variationer i all oändlighet, när det kommer till att tillaga den.
Det bästa är, att det är en väldigt billig råvara.
Igår använde jag mig av kycklingben, till den röda currykycklingen i kokosmjölk.
Det går lika bra att använda, kycklingfiléer istället.
Gjorde en sallad till med, roccolasallad, paprika, tomater, gurka och fetaost.
 
 
Röd currykyckling i kokosmjölk
 
3-4 kyckling ben / per person eller 4 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
2 msk röd currypasta
2 dl riven ost gärna parmesan
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman kokosmjölk och curry i en skål.
Lägg ner kycklingen i blandningen, och låt det stå och marinera en stund.
Häll ner allt i en ugnsfast form.
Häll den rivna osten över kycklingen, och sätt in i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
Höj sedan till i mitten av ugnen och låt kycklingen få färg i 20 minuter till.