Lchf Mejerifri Kycklingstroganoff
Försöker göra mejerifrimat så ofta jag kan.
Jag är inte laktosintollerant, men mår bäst på laktosfrimat eller allra bäst på mejerifri.
Använder alltid laktosfria mejerier här hemma, trots att jag inte skriver det i recepten.
Det som är lättast att byta ut mejerierna mot, är kokosmjölk och kokosgrädde.
Det blir lite skillnad i smaken, men bara till det positiva, tycker jag.
Det blir en lite mjukare smak av kokosen.
När jag bakar, så tillför kokosen, en lätt arom och sötning, vilket innebär att man helt kan utesluta sötningsmedel.
Idag bytte jag ut grädden i kycklingstroganoffen och använde kokosmjölk istället.
Till det hade jag kokt blomkålsris med tomat- och avokadosallad.

Kycklingstroganoff
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl tomatpuré
2 msk tomatkethup med stevia
peppar
1 tsk paprikapulver
2 krm chiliflakes, eller pulver
Skär löken och paprikan i mindre bitar.
Bryn dem i en stekpanna, skär under tiden kycklingen i mindre bitar.
Tillsätt kycklingen till lökröran, och bryn allt tillsammans.
Tillsätt puré, ketchup, buljongen, vatten och kokosmjölken.
Låt det koka upp och krydda med kryddorna.
Låt stoganoffen koka på svag värme i 20 minuter.
Blomkålsris
1 blomkålshuvud, finfördelat i en matberedare.
salt
Koka upp vatten, rikligt saltat och tillsätt blomkålsriset.
Låt det koka i minuter.
Häll "riset" i en sil, så att allt vattnet rinner av.