myTaste.se

Lchf Curryfärs med Ruccola- och Ädelostsallad

 
Kör en repris, på recept jag lagt upp tidigare.
Sonens favoritmat, curryfärs med blomkål.
Igår toppade jag curryfärsen med ruccola och ädelost, vilket blev en höjdare ihop.
Tillsatte ett paket fetaost också till färsen, vilket gjorde den ännu lite krämigare.
Vilken färs man använder är upp till var och en, det fungerar lika bra med, kycklingfärs eller vegetarisk.
 
 
Curryfärs med Blomkål
 
600 gram färs (av valfri sort)
1 blomkålshuvud
3 msk curry
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 dl cream fraiche
1 paket fetaost
salt
 
Bryn färsen i en stekpanna med högre kanter.
Under tiden det bryns, så skär blomkålen i mindre bitar, eller riv den på ett rivjärn.
Tillsätt curryn, och blanda runt ordentligt.
Häll ner blomkålen, och tillsätt buljongtärningen, vatten och därefter cream fraichen och fetaosten i bitar.
Låt färsröran koka ihop, tills att blomkålen är mjuk, ca 15 minuter.
Smaka av med salt.
Klart!
 
Toppa med ruccolasallad med smulad ädelost.