myTaste.se

Lchf Champinjonsoppa med Ruccolaolja och Fetaostkräm

 
Igår blev det soppa igen.
Det blev en svampsoppa gjord på champinjoner.
Piffade till soppan, med lite ruccolaolja och fetaostkräm.
Jag valde att mixa soppan slät med en mixerstav.
Det det går lika bra, att ha svamparna kvar i skivor i soppan.
Det går bra att byta ut champinjoner till någon annan svamp också.
 
 
Champinjonsoppa
 
500 gram champinjoner
1 dm purjolök
2 buljontärningar
7 dl vatten
3 dl grädde
1 dl cream fraiche
salt och peppar
1 msk provanska kryddor, torkade eller färska
1 krm chilipulver eller chiliflakes
 
Skär svampen och purjolöken i tjocka skivor.
Bryn dem i rikligt med smör, tills de får färg.
Blanda ner buljontärningarna och vatten till svampen.
Låt soppan koka på svag värme i 10 minuter, tillsätt därefter grädden, kryddor och koka vidare i 10 minuter till.
Här gör man ett val, antingen behåller man svampen hel, eller mixar man soppan slät.
Det sista är, att klicka i cream fraichen och låta soppan koka upp igen, sedan är det klart.
 
 
Ruccolaolja
 
3 dl ruccola
1 dl olivolja
1/2 dl riven parmesanost
salt och peppar
 
Blanda allt med en mixerstav, till en slät olja.
 
 
Fetaostkräm
 
1/2 paket fetaost
1 dl cream fraiche
salt och peppar
 
Blanda allt med en mixerstav