myTaste.se

Lchf Bacon- och Vitkålsfrestelse med smak av Ädelost

 
Vitkålsfrestelse med bacon och ädelost, blev dagens middag.
Det doftar gott i köket kan ni tro, efter frestelsens 1 timmes tillagning i ugnen.
Att låta den gå på svag värme under en längre tid, gör att vitkålen blir mjuk och fin.
Frestelsen också blir på så sätt inte bränd på ytan, trots att det är ost ovanpå den.
En enkel sallad, är allt som behövs till för en komplett middag.
 
 
Bacon- och vitkålsfrestelse med smak av ädelost
 
2 liter strimlad vitkål
2 dm purjolök i strimlor
2 paket bacon av valfri sort
3 dl grädde
1 dl cream fraiche
200 gram ädelost
2 dl riven ost
peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg ner vitkåls- och purjolöksstrimlor i vatten och låt det koka i ca. 15- 20 minuter.
Häll över i ett durkslag och låt vattnet rinna av strimlorna.
Under tiden skärs baconet, i mindre bitar, och bryns i grytan man tidigare använt.
Tillsätt grädden, cream fraichen, peppar samt 100 gram av ädelosten.
Låt det koka upp på svag värme.
Tillsätt kål- och purjolöken till såsen och blanda väl.
Häll över allt i en ugnssäker form, och toppa med resterande ädelost och den rivna osten.
Sätt in i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme.