myTaste.se

Lchf Thaisoppa med Stekt tortillabröd

Lchf Thaisoppa med Stekt tortillabröd
 
Torsdag igen, oj vad veckan går nu när det börjar närma sig jultider. Idag blev det lite thaismaker på soppan. Istället för vanligt bröd, gjorde jag tortillas som jag stekte av med lite extra flingsalt på. Valde att ta i lite morot i soppan, men den kan uteslutas, om man så vill.
 
 
Thaisoppa
 
2 kycklingfileér 
3 vårlökar/salladslökar
1 paprika
1 morot
2 dl strilmad savoykål, eller vitkål
1 burk kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
0,5 dl vatten
2 tsk röd curry
1 tsk sesamolja
1 tsk fisksås
1 krm sambal oelek
2 ägg
 
Skär kycklingen och grönsakerna i mindre bitar, fräs allt i en gryta.
Tillsätt resten av ingredienserna, utom äggen.
Låt soppan koka i 20 minuter.
Vispa upp äggen och tillsätt dem till soppan, under omrörning .
Klart att servera
 
 
Tortillabröd
 
2 ägg
25 gram smör
2 msk grädde
1 msk fiberhusk
flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman allt och låt det svälla i 10 minuter
Dela upp smeten på två plåtar, och forma med blötad hand smeten, till två runda kakor, ca. 20-30 cm i diametern. 
Grädda i 10 minuter
Det går bra att använda bröden nu, som vanliga tortillabröd.
Som alternativ stek dem i en stekpanna, med lite olja tills de fått färg, strö över lite extra flingsalt.