myTaste.se

Lchf Saffranscheesecake

Lchf Saffranscheescake
 
Ibland krävs det många försök, för att hitta rätt bland recept. Men man lär sig av misstagen, det är bara till att prova igen. Förra året hittade jag ett recept på pepparkakor som fungerade ganska bra, och i år tänkte jag utveckla det till att fungera ännu bättre. Målet är även att nötallergiker ska kunna använda receptet. Idag gick det inte, men ska den som ger sig, ett nytt prov ligger i kylen och ska provbakas i morgon. Dagens misslyckade försök, fick bli botten på en cheesecake istället. 
 
 
Pepparkakssmulor
2 dl mandelmjöl
100 gram smör (smält)
1 tsk pepparkakskryddor
1 tsk stevia
1 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda allt och lägg allt som en tunn kaka på en plåt, grädda i ugnen i ca. 15 minuter, tills det fått en fin pepparkaksfärg.
 
Saffransfyllningen
200 gram färskost/philadelphiaost
4 dl cream fraiche
3 ägg
1 tsk stevia
0,5 gram saffran (en påse)
1 msk citronsaft och skalet av 1 citron
 
Vispa samman allt till en slät smet.
 
 
Saffranscheesecake
 
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg pepparkakssmulorna i en botten av en form med avtagbar kant. Jag använder en vanlig springform .Platta till smulorna så att de blir en slät kaka.
Häll smeten över kakan och ställ in den i nedre delen av ugnen i 20 minuter
Höj till i mitten i ugnen och låt den stå ytterliggare 20 minuter till
Servera med lite bär