myTaste.se

Lchf Hemgjord Aioli, Grönsaksremsor och ugnsstekt torsk

Lchf Hemgjord Aioli, Grönsaksremsor och ugnsstekt torsk
 
Lite omkastad vecka, fisk idag istället för igår, så blir det ibland. Här hemma går det åt väldigt mycker majonäs, både i röror och sås, men även som pålägg. Jag köper i vanliga fall Hellmans majonäs, vilket har varit ett bra alternativ utifrån lchf tänket. Gjorde egen majonäs idag, har hittat en superenkelt recept, som jag delar med mig.
Har provat ett par olika, men det här lyckades jag med första gången. Inget droppande av olja, utan i med allt och på med stavmixern, det tog 5 sekunder. Använde majonäsen till min aioli.
Gjorde lite rotsaker i ugn, till torsken idag, mycket smaker och färg.
 
 
Majonäs/Aioli
 
2 dl olja med neutral smak typ rapsolja
1 ägg
1 tsk dijionsenap
1 msk citronsaft
 
Tag fram alla ingredienser och ha dem framme i 10 minuter
Häll alla i en smal bringare, eller dyligt
Sätt ner stavmixern i botten och kör, lyft lite försiktigt och släpp in lite luft,
och vips har ni majonäs.
Salta och peppra
Tillsätt valfri smaksättning, typ vitlök, dragon eller ännu mer citron
 
 
Grönsaksremsor
 
3 palsternackor
3 morötter
1 röd lök
3 msk olja
salt, peppar och timjan
 
Börja med att sätta ugen på 225 grader
Skala och skär rotsakerna, och löken i smala remsor
Lägg allt på en braspanna, och ringla över oljan, salt, peppar och timjan
In i ugnen i 30 minuter, rör om lite då och då.
 
 
Ugnsstekt torsk
 
portionsbitar av torsk
salt peppar
 
Efter att grönsakerna är klara lägg torsken på braspannan, salta och peppra. Häll men en sked över oljan som är kvar sedan grönsakerna, och låt dem stå i ugnen, ca 15 minuter max, så är den klar.