myTaste.se

Quinoa med kantarellsås

Kantareller, visst är det gott. Just nu kryper kantarellerna upp ur marken, och sträcker sig mot solen, och då är vi där beredda att plocka dem. Karrékotletter med kantarellsås, blev resultatet. Gjorde även en illgrön sås/röra till quionasalladen, den gav det extra stinget till middagen.













Karrékotletter med kantarellsås

karrékotletter

3 - 4 dl kantareller, eller 2 konserverad svamp

1 msk fond kalv eller svamp + 2 dl mjölk

1 msk mjöl

1 msk balsamikovinäger

1 krm chilipeppar

salt o peppar

3 msk riven parmesanost



Sätt ugnen på 225°

Bryn kotletterna så att de blir gyllenbruna, lägg de i en ugnssäkerform.

Bryn svampen i samma stekjärn, pudra över mjölet övertillsätt fond och mjölken.

Tillsätt vinäger och kryddor, låt småkoka i 5 minuter.

Häll såsen över kotletterna och pudra över osten, gratinera i 30 minuter.





Quinoasallad

4 dl kokt quinoa

2 dl cashewnötter

1 tsk chiliflingor

1 dl hackad persilja

2 paprikor



Hacka nötter, chili och persilja i mindre bitar.

Hacka paprikan i mindre bitar.

Blanda samman allt till en sallad.





Illgrön sås/röra

100 gram färsk bladspenat

2 msk citronolivolja

salt o peppar



Köra allt i en mixer eller med en mixerstav.






Den illgröna såsen är kanon till allt, allra helst till fisk.