Gi-Laxpudding
Till middag idag blev det laxpudding. Jag bytte ut riset mot bovete, det gick alldeles utmärkt, tycker t.o.m det blev godare än vad orginalet är. Valde att byta ut det skirade smöret mot gräddfilssås.
Laxpudding
500 gram färsk lax
5 dl kokt bovete
5 dl mjölk
6 ägg
1 dl dill
aromat, citronpeppar
♦
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka fisken nästan färdig.
Lägg bovetet i en stor kastrull, tillsätt mjölken och krydda, sjud försiktigt i 10 minuter.
Tillsätt de vispade äggen till bovetet, samt laxen, delad i mindre bitar.
Blanda väl, tillsätt sist dillen.
Häll smeten i en model större ugnsfastform, grädda i ca 30 minuter, kolla så att smeten "stannat" med en provsticka.
Servera direkt.
♥
Serveras med;
kokta gröna ärtor
2 mosade avokado, salt och peppar
gräddfil blandat med 3 vårlökar i skivor samt lite dill, salt och peppar.