myTaste.se

Spenatrulle

Jag lovade att jag skulle lägga upp recepten i dag, och vi börjar med spenatrullen.
 
 
 
Spenatrulle
 
4 hg fryst bladspenat eller färsk

3 äggulor

4 msk cream fraiche

3 msk mjöl vanligt eller glutenfritt

1/2 tsk salt

3 äggvitor



Koka spenaten och passera den genom ett durkslag.

Blanda i äggulorna 1 msk creme fraiche
,mjölet och salt.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i spenat blandningen.
 
Bred ut spenatblandningen på en bakplåtsklädd braspanna

Grädda på 250 grader i ca 15 minuter.
 

Fyllning
 
150 gram bacon (bryn tills att det är krispingt)

300 gr smulad fetaost
 
2 dl mager cream fraiche
 
1/2 fint hackad rödlök
 


Allt blandas och fyll rullen med smeten

Rulla ihop rullen och värm den ytterligare 10 minuter på 250 grader

Serveras med sallad