Spenatrulle
Jag lovade att jag skulle lägga upp recepten i dag, och vi börjar med spenatrullen.
Spenatrulle
4 hg fryst bladspenat eller färsk
3 äggulor
4 msk cream fraiche
3 msk mjöl vanligt eller glutenfritt
1/2 tsk salt
3 äggvitor
♦
Koka spenaten och passera den genom ett durkslag.
Blanda i äggulorna 1 msk creme fraiche
,mjölet och salt.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i spenat blandningen.
Bred ut spenatblandningen på en bakplåtsklädd braspanna
Grädda på 250 grader i ca 15 minuter.
Fyllning
150 gram bacon (bryn tills att det är krispingt)
300 gr smulad fetaost
300 gr smulad fetaost
2 dl mager cream fraiche
1/2 fint hackad rödlök
♦
Allt blandas och fyll rullen med smeten
Rulla ihop rullen och värm den ytterligare 10 minuter på 250 grader
Serveras med sallad