myTaste.se

Glutenfria Choklad- och lavendelskorpor

Idag har jag har jag bakat, det blev glutenfria choklad- och lavendelskorpor. 
De är ganska Gi-riktiga, tror jag att man kan säga, eftersom att jag använt Finax, fiberbrödmix, vilket är ett grovt glutenfrittmjöl. Det innehåller solroskärnor, rostat bovete, betfibrer och äppelfibrer. Det här mjölet använder vi alltid till vårt glutenfribröd, det blir kanongott, och nu använde jag det till skorporna och det gick lika bra det.






Choklad- och lavendelskorpor

8 dl fiberbrödmix, från Finax

1 tsk husk

1 dl mörkt muskavadosocker

1 krm salt

1 tsk bakpulver

1,5 dl hackad sötmandel

1,5 dl hackade hasselnötter

250 gram mörkt choklad

1,5 msk torkade lavendelblommmor

1,5 dl cremé fraiche

2 ägg + 2 äggulor



Sätt ugnen på 175°

Blanda samman alla torra ingredienser, i en matberedare.

Tillsätt ägg och cremé fraiche, under omrörning.

Arbeta sedan för hand samman degen och dela den i 8 delar.
Forma varje del till en avlång korv, vilken man sedan placerar på en bakplåtsklädd plåt.

Platta till degen något, och grädda i ca. 30 minuter, mitt i ugnen.

Skär rullarna direkt när du tar ut dem ur ugnen i sneda eller raka bitar ca. 3-4 cm.

När du bakat alla kakorna, lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt, och ställ tillbaka dem i ugnen för att torka på 100° i ca. 20 minuter.



Ljuvliga, nyttiga skorpor men en hint av lavendel, passa utmärkt till en kopp kaffe eller te. Tror de kan vara utmärkta till en god kopp varm choklad, det måste jag prova iallafall, mums!