myTaste.se

Bovetetopping

Förra helgen när jag gjorde min müsli, gjorde jag även något som kan kallas Bovetetopping. 
Man kan använda den som topping på glass, men går lika bra på gröt, fil, yoghurt eller keson på morgonen. Har provat den på ett par personer och alla vill ha receptet, så den får helt klart tummen upp, så här kommer det;






Bovetetopping

500 gram bovete

2 dl valnötter (hackas)

2 dl sötmandel eller hasselnötter (hackas)

2,5  dl torkade bär, tex, blåbär, tranbär,berberis eller gojie (jag blandade olika bär)

1 msk honung

1 dl rapsolja

1 dl varmt vatten



Sätt ugnen på 250°.

Blanda bovete och de hackade nötterna i en stor skål.

Blanda honung, olja och vatten, och häll det över boveteblandningen, blanda väl.

Häll sedan blandningen på en bakplåtsklädd plåt, och grädda i ugnen tills att blandningen fårr en gyllenbrun färg.

Rör ofta och kolla så att det inte bränns.

Ta ut blandningen och medan den är varm tillsätts de torkade bären.