Lchf fläskpannkaka
Idag till lunch gjorde jag en fläskpannkaka. Jag uteslöt mjölet, och tillsatte istället lite husk till smeten,
och vips så fanns det en nytt tillskott till Lchf-recepten.
Lchf fläskpannkaka ca. 4 portioner
Ca. 300 gram fläsk av valfri sort
(rökt rimmat fläsk, eller kalkon osv)
5 ägg
1 dl keso
1 dl turkisk yoghurt
1,5 msk husk
Sätt ugnen på grillvärme
Skär fläsket i mindre bitar och stek det tills det fått färg i en stekpanna med lite högre kanter,
som tål ugnsväme.
Knäck äggen i en skål och tillsätt keso, yoghurt, och husk, blanda samman allt,
och låt stå tills att fläsket är stekt.
Häll äggblandningen över fläsket i stekpannan och stek på svag värme,
tills att äggblandningen nästan ”stannat”.
Öppna ugnsluckan och ställ in stekpannan i ugnen, under grillen. Lämna luckan öppen,
så att handtaget är utanför ugnen.
Gratinera tills att ovansidan fått en gyllenefärg.
Till fläskpannkakan serverade jag bär blandade med lite turkisk yoghurt.
Det här perfekt utflyktsmat, den är lika god varm som kall.