Lchf Scones / Muffins
Till sylt, måste man ju ha scones.
Scones eller muffins, de kan kallas vilket som, de blev i alla fall en lyckan kombo, tillsammans med sylten.
Enkelt recept som man bara rör ihop, och häller upp i muffinsformar.
Jag använder mina trogna silikonformar, vilka jag tycker är superbra, rekomenderar dem varmt.
Smeten till muffins när man använder lchf, är väldigt lös, så jag tycker inte att vanliga i papper fungerar.
Sylten på bilden finns här.

Scones / Muffins ca. 15 st
2 ägg
2 dl cream fraiche
2 msk vatten
2 dl mandelmjöl
0,5 dl profiber
2 tsk bakpulver
2 tsk husk
1 krm kardemumma
nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa samman ägg och cream fraiche.
Blanda samman alla torra ingredienser i en annan bunke.
Tillsätt det de torra ingredienserna till äggvispet, tillsammans med vattnet.
Blanda väl, och låt det hela stå och svälle i 10 minuter.
Häll smeten i formarna, och sätt in dem på den nedersta falsen i ugnen i 15 minuter.
Höj därefter till den mittersta och grädda i 10 minuter till.
