myTaste.se

Grillad Squash med Champinjonstuvning, Ruccolapesto och Pumpaströssel

 
Fortsätter med ett nytt recept utan kött och fisk, utan helt vegetariskt, förutom lite mejerier.
Om man så önskar så kan även de, bytas ut till ickeanimaliska alternativ.
 
Dagens vegetariska middag blev, grillad squash med champinjonstuvning, ruccolapesto och pumpaströssel
 
 
Grillad squash med champinjonstuvning
 
2 st squash/zucchi
olivolja
500 gram champinjoner
1 röd lök
100 gram fetaost
salvia gärna färsk, ca 5-6 blad, eller 1 tsk torkad salvia
(ev.lite sojakulör)
salt och peppar
ruccolasallad
 
Dela squash på mitten och skär delarna i tjocka skivor på längden, räkna ca. 5-6 skivor på varje del.
Pensla skivorna med olivolja och strö över lite salt.
Grilla eller stek skivorna tills att de fått fin färg och mjuknat.
 
Champinjonstuvningen
 
Skär champinjonerna i tjocka skivor, så även den röda löken.
Stek allt i olja eller smör tills det fått fin färg, tillsätt salvia.
Tillsätt fetaosten (spara lite ost till att strö över) och och kryddor, samt lite sojakulört om man så önskar.
 
Lägg ruccola på tallriken och varva de grillade squashskivorna med champinjonstuvningen.
Toppa med roccolapeston, samt strö över lite av fetaosten och det salta pumpaströsslet.
 
 
Ruccolapesto
 
100 gram ruccola
1 dl pumpakärnor
1/2 vitlök 
1/2 dl olivolja
2 msk vatten
några droppar citron
salt och peppar
 
Lägg alla ingredienserna i em mixer och kör till att det blir en slät massa.
 
 
Pumpaströsel 
 
1 dl pumpakärnor
1 tsk flingsalt
 
Kör i mixern till allt blivit finfördelat som ett strössel.