myTaste.se

Lchf Pyttipanna med Citronsås

 
På måndagar, är pyttipannan en vanlig måltid.
Resterna helgernas måltider, ska ätas upp.
Hade lite korv av olika slag, som rester i min kyl, både vanlig grillkorv, men även lite salamikorv.
De fick bli min pytt, men utesluter man korven, så blir det en perfekt vegetarisk pyttipanna istället.
Gjorde en enkel citronsås till, istället för ketchup.
Toppade med stekta vaktlägg, men det går precis lika bra med vanliga.
Jag steker min pytt i ugnen, vilket är ett smidigt sätt att laga mat.
 
 
Pyttipanna
 
4 kokta rödbetor
1 röd lök
1 squash
5 palsternackor
300 gram kött av något slag, tex.korv, eller helt kött
2 msk olja
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader
Dela grönsakerna och köttet i mindre bitar.
Lägg allt i en braspanna, och ringla över olja samt kryddor.
Sätt in i nedre delen av ugnen i ca. 30-40 minuter.
Höj till i mitten i 10 minuter till.
 
 
Citronsås
 
2 msk philadelphiaost
2 dl cream fraiche
skalet och saften av 1/2 citron
salt och peppar
 
Blanda samman och låt det stå i kylen en stund innan servering.