Lchf Ljummen Torsk- och Räksallad med Vaktelägg
Idag kom vakteläggen väl till pass, de fick toppa en sallad.
Gjorde en ljummen sallad med stekt torsk, som jag stekt i massa smör och citron.
Eftersom att torsken är varm när den läggs på salladen, bör man servera den direkt.
Torskbitarna, kommer att värma upp de andra ingredienserna i salladen, så allt blir ljummet.
Vakteläggen och räkor fick göra torsken sällskap, tillsammans med massa grönsaker och en god sås.

Ljummen torsk- och räksallad
3 portioner torskrygg
400 gram skalade räkor
1 stor röd paprika
1/2 paket ruccolasallad
1 gurka
10-12 vaktelägg, eller 6 vanliga
1 citron
Börja med att koka vakteläggen i 3 minuter.
Dela torsken i kuber 3 x 3 cm.
Stek torsken i rikligt med smör, salta och peppra.
Sänk värmen och pressa över saften från citronen över torskbitarna.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Blanda grönsakerna och räkorna, toppa med torsken och de delade vakteläggen.
Rhode Islandsås
2 dl cream fraiche
1 dl majonäs
1 dl ketchup (sötad med stevia)
1/2 dl hackad dill
salt och peppar
Blanda samman allt och låt stå i kylen en stund innan servering.