Lchf Köttfärs- och Squashgratäng
Måndag igen, och vädret är i totalkaos.
Sol, snö, regn osv, en faslig röra i vädret, men det är i alla fall ljusare ute, alltid något.
Middag blev det idag också, det blev en gratäng till middag.
En gratäng gjord på köttfärs och squash, lite krispig gurka och rå broccoli serverade jag till.
Jag kör squashskivorna en runda i ugnen först, innan jag varvar dem med köttfärsen och ostsåsen.
På så sätt försvinner lite av vätskan i dem, och de blir lättare att varva och bli färdiga i gratängen.

Köttfärs- och Squashgratäng
500 gram färs, av valfri sort
2 gröna squash
1 gul lök
3 stora tomater
1 msk tomatpuré
oregano, cayennepeppar, salt och peppar
1 dl cream fraiche
2 dl grädde
4 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader
Skär squashen på längden, i långa skivor
Lägg skivorna på ett bakplåtspapper och sätt in dem i mitten av ugnen i ca. 30 minuter.
Bryn under tiden färsen tillsammans med den hackade löken.
Dela tomaterna i mindre bitar, och tillsätt dem till färsen tillsammans med tomatpurén och kryddorna.
Låt färsen småkoka, under lock i 15 minuter.
Värm upp cream fraiche och grädde i en gryta.
När det är varmt tillsätt 2 dl av den rivna osten, och krydda med salt och peppar.
Varva köttfärs, squash och ostsås i lager, och så ett varv till, i en ugnssäker form.
Toppa med den resterande rivna osten.
Sätt in formen neders i ugnen, i ca. 30-40 minuter.