Lchf Äggakaka med Fläsk
I dag körde vi skånsk äggakaka med fläsk.
Istället för lingon blev det, en sallad på strimlad vitkål och röd paprika.
Gott att ha en knaprig frisk sallad, till den mjuka äggakakan och det salta stekta fläsket.
Fläsket steker jag i ugnen, samtidigt som äggakakan blir klar, eller stek det på stekjärnet istället.

Äggakaka
8 ägg
2 dl grädde
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader
Dela äggulan från vitan, på alla äggen.
Vispa äggvitan lätt fluffigt, rör ner gulorna i vitorna, samt grädden.
salta och peppra.
Smöra en ugnssäker form med smör i botten.
Häll ner smeten i formen, och ställ in i ugnens nedre del.
Grädda i ca. 20-30 minuter
Äggakakan kommer att fyllas med luft, men sjunker ihop, efter gräddning.