myTaste.se

Lchf Mozzarellagratinerad Kyckling med Soltorkade Tomater

 
Här kommer ett nytt recept med kyckling,
Vilken del av kyckling man vill använda, väljer man själv, den behöver dock vara i bitar.
Igår valde jag att använda innefiléerna.
De är perfekta att använda, lagom stora till att steka direkt.
Till det åt vi en sallad med vattenmelon, galiamelon och gurka, riktigt fruktig och kylande.
En enkel röra med fetaost och cream fraiche och lite svartpeppar blev perfekt till.
 
 
Mozzarellagratinerad Kyckling med Soltorkade Tomater
 
1- 1,5 kg kyckling valfri del
1 burk eller påse soltorkade tomater i olja.
2 mozzarella ostar i skivor
1 dl olja
1 msk grillkrydda
2 tsk oregano 
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda kycklingen med oljan och grillkryddan, och rör runt så att allt täcks.
Stek kycklingen tills den fått fin färg.
Lägg över kycklingen i en ugnssäker form, täck med mozzarellan och krydda salt och peppar samt oregano.
Sätt in i mitten på ugnen i ca. 20 minuter, kolla så att kycklingen är klar i köttsaften.
Servera med sallad och en kall sås.
 
Till bloggens startsida

Om mig

Lola

Vem jag är? En helt vanlig kvinna som har ett brinnande intresse för mat, och då menar jag allt mat. Skriver mycket om Lchf, då det är en livsstil som passar bra in i vår familj. Vi har olika livsmedelsintolerans, i form av gluten, laktos och snudd på diabetes. Jag anser dock att alla kan äta dem maten jag gör, utan att behöva kalla det lchf, utan det är en livsstilskost. Vill väcka intresset för en kost, där man väljer bort snabbmat och skräpmat, och istället lagar mat av rena råvaror, vilket skapar en hälsosam kost.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv