Lchf Kycklingrullad och Gräddsås med smak av Basilika och Vittvin
Lchf Kycklingrullad och Gräddsås med smak av basilika och vitt vin
Hade kvar lite basilikaolja sedan nyårsbuffén, som jag tänkte göra slut på idag.
Den fick bli smaken på fyllningen i mina kycklingrullader till dagens middag.
Till rulladerna hade jag gräddsås, med smak av basilikaolja och lite vitt vin. Jag serverade brysselkål, som var stekt tillsammans med rökt bog till. Det blev ganska mäktig mat så det räcker även, att bara ha en grönsallad till.

Kycklingrullader
4 st kycklingbröstfiléer
200 gram philadelphiaost
1/2 dl basilikaolja
salt o peppar
2 dl grädde
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
ett par basilikablad
Dela filéerna i tre delar på längden, så de blir tunnare filéer.
Banka ut dem tills att de blir tunnare, så att fyllningen får plats.
Blanda samman ost, olja, salt o peppar
Fördela fyllningen jämt på hela kycklingfilén, och rulla ihop den till en rullad.
Stek rulladerna långsamt på ett stekjärn, tills de får fin färg.
Häll över grädde och vin, och lägg på ett lock.
Låt det småkoka, tills att rulladerna känns fasta.
Fördela basilika bladen i såsen, och servera.
Brysselkål med rökt bog
500 gram färsk brysselkål
1 hg rökt bog
1,5 dl vatten
Dela kålen och bogen i skivor, och bryn dem på ett stekjärn tills att kålen och bogen fått fin färg.
häll på vatten, och lägg på ett lock, låt det småkoka i 10 minuter till så att kålen är mjuk.