Lchf Köttfärsgratäng med Blomkåls- och Grönkålsmos
Lchf Köttfärsgratäng med Blomkåls- och Grönkålsmos
Kylskåpsrensningen fortsätter, idag kom turen till grönkålen. Hade tänkt göra soppa av den, men man kan väl ändra sig. Istället fick den koka ihop med blomkål, och bilda mos över köttfärsröran. Perfekt mat att pula med, under tiden man tittar på JVM, killarna är så imponerande, håller alla tummarna jag har, för att de ska gå hela vägen. De spelar så moget och målmedvetet, trots sin ungdom.
Servera gratängen med finskuren isbergsallad, som har fått ligga i isvatten fram till servering.
Isvattnet gör så att salladen blir jättekrispig, vilket är en god kontrast till den mjuka maten.
Heja Sverige!!!!!!

Köttfärsgratäng med Blomkåls- och Grönkålsmos
600 gram färs av valfi sort
1 dm purolök
1 röd paprika
3 tomater
2 msk kinesisksoja (glutenfri)
2 krm peppar
1 tsk oregano
2 krm chilipulver
1 blomkålshuvud
200 gram grönkål
200 gram philadelphiaost
salt o peppar
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader
Börja med att bryna färsen, tillsätt purjolöken och paprikan, båda skurna i mindre bitar.
Tillsätt därefter tomaterna som också de ska vara skurna i mindre bitar, samt soja och kryddor.
Lägg på ett lock och låt det hela småkoka en stund.
Dela blomkålen i mindre bitar, och ta bort själken från grönkålen.
Lägg all kålen i en gryta och täck nästa med vatten, låt det koka tills blomkålen är mjuk.
Häll av vattnet, och ställ tillbaka på spisen så att det sista vattnet ångar bort från kålen.
Tillsätt kryddor och philadelphiaost, och kör till ett mos med stavmixern.
Lägg färsen i botten på en ugnssäkerform, täck med mosen och strö över den rivna osten.
Gratinera i nedre delen av ugnen i 30 minuter