Lchf Hamburgare med Mascarponedressing
Lchf Hamburgare med Mascarponedressing
Idag ska jag börja med, att tacka alla läsare av min blogg.
Det är så kul och inspirerande, att besöksantalet ökar starkt för varje vecka som går.
Igår hade jag 153 besök på bloggen, och dessa fantastiska besökare, kollade på 225 sidor av recept.
Så jag bugar och tackar så ödmjukast för detta.
Nu till dagens middag, det blev hamburgare, med mitt trogna bullrecept, samt mascarponedressing med en smak av soltorkade tomater.
Hade kvar lite ost sedan nyår, så jag mixade det tillsammans med lite soltorkade tomater, istället för vanlig dressing, eller ketchup.
Lite sallad och stekt lök till blev det också.

Hamburgare
800 gram färs
1 ägg
salt o peppar
1 gul lök i skivor
Knäck ner ägget och krydda färsen, forma den till 6 st hamburgare
Platta till dem och stek dem gyllene, passa på att steka med lökskivorna, så att även de får en fin färg.
Mascarponedressing med smak av soltorkade tomater
200 gram mascarpone
6 soltorkade tomater
(1/2 tsk röd curry)
salt o peppar
Mixa allt med en mixerstav, man kan utesluta curryn om man inte har det hemma.
Curryn, ger dressingen lite mer hetta.
Hamburgebröd 6 st
4 ägg
1/2 dl cream fraiche
1 dl grädde
2,5 dl profibrer
2 tsk bakpulver
1/2 msk husk/psyllium
1/2 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
Vispa samman ägg och mejerierna.
Bland ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt det torra till äggvispet och rör om ordentligt, så allt blandas.
Låt stå och svälla i ca. 10 minuter.
Forma till 6 st bullar platta till dem lätt med handen, stö över fröna.
Grädda på nedersta falsen i 15 minuter, efter det så höjs plåten en vals och grädda i 5 minuter till.