myTaste.se

Lchf Ägg och Bacon i Muffinsform

Lchf Ägg och Bacon i Muffinsform (Äggisar)
 
 
Om ni inte ha, så rekommenderar jag att ni införskaffar silikon muffinsformar.
Jag har haft mina i ett par år, och är jättenöjd med dem.
De underlättar när man arbetar med lchf, och glutenfria bak- och matverk.
Smeterna är ofta lite redlösa och lösa vilket inte passar i vanliga papperformar.
Ett paket på ca.10 st kostar inte många kronor, kolla Rusta eller Ica osv..
Idag var formarna det som behövdes för att skapar frukosttipset, utan de hade det inte fungerat.
 
Jag klädde formen, med bacon och fyllde den sedan med tomat och ost.
Toppade med lite persilja och knäckte i ett ägg, salta o peppra.
Ett tips är att inte använda så stora ägg, använd de mindre, annars rinner det över.
Tanken är, att man kan göra ett gäng äggisar, sedan förvara man dem i kylen.
På morgonen tar man fram ett par, och under tiden man sätter på kaffe eller te, så låter man äggisarna få fin färg under grilllen.
De tar lika lång tid som att göra en smörgås, men man står sig lägre på äggisarna
 
 
 
 
Äggisar
 
(Det här behövs per muffinsform, dubbla på efter hur många du gör)
 
1 bacon 
1/2 tomat
ca 1 ostskiva 
1 ägg 
liten kvist persilja
salt o peppar
 
Sätt ugnen på  225 grader
Klä formen med baconet, längs med sidorna.
Lägg i tomaten, lägg på osten och persiljan.
Knäck i ägget ovanpå allt, och ställ in i ugnen.
Ställ in i nedre delen i ca 15 minuter.
Höj därefter till i mitten i 10 minuter till.
Låt äggisarna svalna i formarna, ta sedan ur dem, och låt de gå under grillen på morgonen "nakna".
På det sättet får de en gyllne färg även på sidorna.
Servera gärna med lite tomater och gurka.