myTaste.se

Lchf Parmesangratinerad Rotfruktsmos

I,m back, nästan i alla fall.
Har haft lite konvalescens, efter en operation i fredags, men nu börjar jag komma tillbaka så smått.
Mannen har stått för kockandet i hemmet, men han ville inte blogga, taskigt, eller hur?
Igår tog jag över spisen igen, det blev Revben i lergryta
Till det gjorde en ny rätt, rotfruktsmos med nyriven parmesanost, och gratinerade gyllene.
Har pratat om det innan, jag gillar inte pekpinnar, men köp alltid en bit parmesanost och riv själv.
Det man köper i påse luktar inte gott, och smakar absolut inte det samma, och det blir inte dyrare att köpa en hel bit och riva.
 
 
Parmesangratinerad Rotfruktsmos
 
1 blomkålshuvud
1 liten kålrot ca. 2 dl
2 palsternackor
2 dm purjolök
salt och peppar
200 gram philadelphiaost
3 dl riven parmesanost
 
Dela alla grönsaker i mindre bitar och koka dem mjuka.
Sätt ugnen på 225 grader
Häll av i ett durkslag så att allt vatten rinner av.
Häll tillbaka grönskaerna i grytan och tillsätt, philadelphiaost, salt och peppar.
Vispa sönder allt med en elvisp, det kan vara kvar lite bitar, det gör ingenting, det ger lite "textur" till gratängen.
Häll över parmesanosten och gratinera i ca. 30 minuter.