myTaste.se

Lchf Färsfylld Paprika

70-tals känsla i dagens middag.
Färsfylld paprika, med currysmak till den en enkel sallad.
Enkelt och gott, och smaksättningen kan man variera i det oändliga.
Jag valde att smaksätta med curry idag, inte helt enligt -70 talet, då det var köttfärssås smak på färsen.
Vilken sorts färs du använder, är upp till dig, det kan lika bra vara kyckling, korn osv...
Ingen sås behövs, då paprikan blir krämig, och färsen släpper i från sig fett, så det räcker.
Färsfylld paprika
 
500 gram färs, av valffri sort
4 paprikor
2 msk curry
1 dm purjolök
salt och peppar
1 dl cream fraiche
4 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader
Bryn färsen
Skär purjolöken i mindre bitar
Tillsätt purjon till färsen, krydda med kryddorna, och låt det bryna i ett par minuter
Tillsätt cream fraichen och blanda om ordentligt.
Dela paprikorna rakt igenom, så att det finns en del av stjälken kvar i båda delarna.
Kärna ur, och ta bort de vita mellanväggarna, i paprikan.
Lägg paprikahalvorna i en form.
Börja med att lägga lite 1/3 av osten i botten, lägg färs över, ost igen och
ett sista lager färs.
Toppa med resterande osten, och sätt in i nedre delen av ugnen.
Gratinera i ca. 15 minuter, kolla så att osten får fin färg.
Servera en enkel sallad till.