myTaste.se

Lchf Mjukpepparkaka, Lchf Äppelkaka och Lchf Morotskaka

Lchf Mjukpepparkaka, Lchf Äppelkaka och Lchf Morotskaka
 
 
Triss i kakor idag, tänkte det var lika bra när grejerna var framme. Har bara använt nötter idag, men det går lika bra att använda sesmfrön istället, så blir kakorna nötfria. Har använt samma grundrecept, till alla kakorna, bara bytt ut smaksättningen.
 
 
 
Lchf Mjuk kaka
 
4 ägg
3 dl mjöl av nötter eller sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk stevia
2 tsk bakpulver
100 gram smör
1 dl vispgrädde
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Vispa äggen fluffiga
Blanda samman mjöl, stevia, bakpulver.
Smält smöret och tillsätt grädden.
Blanda ner "mjöl"blandningen i äggvispet och tillsätt smörblandningen, samt valfri smaksättning.
Blanda väl och låt svälla i ca. 10 minuter, häll i en smord form.
Grädda nederst i ugnen i 15 minuter, höj till i mitten och grädda i 10 minuter till.
Kolla med en sticka, om den är torr är den klar.
Låt kakan vila i formen, i ca 15 minuter innan du själper upp den.
 
Mjukpepparkaka; tillsätt 2 tsk pepparkakskrydda till smöret
Äppelkaka: 3 äpplen i klyftor, 2 msk kanel
Morotskaka: 2 rivna morötter, 2 tsk pepparkakskrydda
 
 
 
cream cheese frosting
 
200 gram Philadelphiaost
1 msk flytande smör
zest av en citron
 
Smaksättning till mjukpepparkaka tillsätt ädelost till osten.
 
Blanda samman och spritsa över kakorna, när de svalnat.